5x binnen spelen met jouw baby, dreumes en peuter

1. Lezen

Lezen is een van de dingen die je zou kunnen doen met jouw baby, dreumes of peuter. Lezen is een gezellige activiteit die je samen kan doen. Daarnaast is het ook nog eens leerzaam en vergroot jouw kindje zijn of haar woordenschat. 

wat-binnen-doen
binnen-spelen-herfst

2. Puzzelen

In de dreumesfase krijgen kindjes interesse in puzzelen. Meestal begint dit met de nopjespuzzels en breidt dit langzaam uit naar de legpuzzels zoals ze die ook hebben voor ons als volwassenen. Zo hebben we van Trixie meerdere soorten puzzels, legpuzzels, cijferpuzzels en houten puzzels. De puzzel die hier naast wordt afgebeeld is handmade en is beschikbaar in verschillende maten. Zo kunnen de oudere broertjes en zusjes ook mee doen.

3. Rollenspel

Peuters zijn dol op het spelen van een rollenspel. Door middel van een rollenspel bevinden ze zich in een fantasiewereld. Van het merk Jabadabado hebben wij verschillende artikelen om een rollenspel mee te spelen. Denk aan de make up tafel, de kapperset, de restaurantset en de doktersset.

Ook leuk is de werkbank van Trixie. Deze heeft vele artikelen erbij om te zorgen dat jouw kleintje een echte bouwvakker kan zijn.

4. Spelletjes spelen

Gezelschapsspelletjes zijn leuk voor jong & oud. Baby’s vinden spelletjes spelen eigenlijk ook al heel leuk want denk maar eens aan het bekende kiekeboe spelletje. Als ouder zijnde vond ik het geweldig om de eerste schaterlach te horen tijdens dit spelletje.
Het merk Trixie heeft verschillende traditionele spelletjes zoals memory en kwartet. Echter zien ze er hip uit met de dierenkoppen.

5. Samen spelen met je baby

Hierboven sprak ik al over het leerzame kiekeboe spelletje. Baby’s vinden aandacht altijd fijn maar wat dacht je van een interactief spelletje met bijvoorbeeld een bal. 

Wat vind jij leuk om samen met je baby, dreumes of peuter te doen? We lezen graag je ideeën en tips hieronder.

Liefs Marjolein & Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *