Babyshower organiseren

Een feestelijke babyshower

Is er in jullie omgeving ook sprake van een babyboom? Je (schoon)zus, vriendin of collega die een lief, klein kindje mag verwachten? Een geweldige tijd waarin een zwangere van de ene horrorhormoon in de andere wordt geslingerd. Zo’n zwangerschap is iets feestelijks, iets moois om naar uit te kijken, maar vaak kent een zwangere ook spannende en emotionele tijd tijdens de zwangerschap. Een babyshower kan een fijn feestje zijn voor de toekomstige moeder. Een feestelijk moment waarin zij en haar kindje in het zonnetje worden gezet. Het is goed om bij het organiseren van zo’n babyshower na te denken wat de wensen van de zwangere kunnen zijn. Houdt ze erg van een gezellig moment met vriendinnen en familie waarin er voldoende tijd is om lekker met elkaar te kletsen, dan is een high-tea misschien een goede activiteit. Of is de zwangere wat uitbundiger van zichzelf? Dan is een spelletjesmarathon misschien wel een goed idee. Jij als zus, of goede vriendin kent de zwangere natuurlijk het allerbest. Is het deze keer daarom aan jou om de babyshower te organiseren? Lees dan vooral even verder, in deze blog zullen we je wat handvatten geven om een babyshower succesvol te organiseren.

FEEST!

Het is natuurlijk superleuk om er een echt feest van te maken, compleet met slingers, ballonnen en andere versiering. Weet de toekomstige moeder het geslacht van haar baby-tje al? Dan kun je de babyshower inrichten voor een jongen, of juist voor een meisje. Maar er is ook voldoende versiering op de markt om een neutrale babyshower te organiseren. Pinterest staat ook vol ideeën! Neem ook zeker daar eens een kijkje!

DE dag van de babyshower

En dan is daar de grote dag aangebroken, tijd voor de babyshower. Als organisator hoop je natuurlijk dat alles perfect en op rolletjes verloopt. Maar weet dat de zwangere altijd verrast en blij zal zijn zodra ze haar vriendinnen, familie en andere dierbaren bij elkaar ziet. De babyshower is deze dag niet compleet zonder een lekker hapje en een lekker drankje. Je kunt er voor kiezen om uitgebreid te high-tea’en. Laat je het bezorgen? Of vieren jullie haar feestje in een leuk eettentje? Dan zullen alle hapjes tot in de puntjes zijn geregeld. Maar je kunt er ook voor kiezen, om met alle genodigden samen, de high tea samen te stellen. Iedereen maakt dan wat lekkers en samen is het dan een geweldige, feestelijke high tea. Ben je op zoek naar tips voor lekkere en geschikte hapjes? Ook hiervoor kun je weer met hartenlust op Pinterest zoeken.

Babyshower spelletjes

Sommigen zwangere zijn er helemaal weg van, anderen moeten er niks van hebben. Babyshower spelletjes! Ze zijn er in allerlei vormen, kleine spelletjes waarbij je babyvoeding moet proeven met een blinddoek op, baby foto’s raden van alle genodigden, maar voor de fanatiekelingen er bestaat ook een echt Babyshower 30 Seconds. Je vindt hem op deze website: Origineel babyshower spelletje: 30 Seconds – Happy Stekkie

Cadeautjes

Een babyshower is een feestelijk evenement voor de zwangere. Het is leuk om op deze dag de zwangere en haar baby-tje in het zonnetje te zetten. Je kunt ervoor kiezen om de zwangere met cadeautjes te verrassen. Kiezen de genodigden ervoor om allemaal zelf een cadeautje mee te nemen? Of kopen jullie gezamenlijk een groot cadeau wat nog op haar verlanglijstje voor de baby stond? Iets om over na te denken en met elkaar te regelen. Kijk eens rond op onze website, wellicht dat je daar nog wat leuke cadeautjes tegenkomt?

Maak het voor de toekomstige moeder een dag om nooit te vergeten. En vergeet niet om foto’s te maken, wellicht kun je daar later nog een leuk herinneringsboek van maken!

Mocht je zelf nog toffe tips hebben voor het organiseren van een babyshower? Laat het ons gerust weten via de comments!

Liefs Marjolein & Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *