Opmaken ledikantje/wieg

Opmaken ledikantje

Hoe maak ik het wiegje of ledikantje van mijn kleintje op? 

Hoe maak ik het bedje van mijn kindje op in de winter? En hoe doe ik zoiets in de zomer? Heeft mijn kindje het niet te warm of juist te koud in bed? Hoe merk ik dat? Veel vragen waar je mee kunt rondlopen als je ouder wordt of net ouder bent geworden van een klein minimensje. 
 
Wij van Kidspakhuis vinden die vragen terecht en geven graag antwoorden over het onderwerp opmaken ledikantje/wiegje. Want ook wij hebben met deze vragen rondgelopen toen we op het punt stonden voor het eerst mama te worden. Op internet lees je een heleboel tips en tricks, maar ze zijn allemaal verschillend. En zijn alle handelingen voor het opmaken van een babybedje echt noodzakelijk? Daarnaast stond veiligheid bij ons voorop, je wilt natuurlijk niet dat er iets met je kleintje gebeurt. We leggen je graag uit hoe je een babybedje het beste kunt opmaken en bieden je daarvoor ook een aantal fijne, handgemaakte producten van Huisje8 en Little Indians aan. Voor ons was de meest belangrijke tip toch wel, het kort en strak opmaken van het bedje. Door het bedje kort en strak op te maken, voorkom je dat je kleintje onder de lakens weg kan zakken. Hoe ziet dit er dan uit horen we je denken? Het is belangrijk dat je baby net iets met zijn/haar voeten van het voeteneind af ligt als het in het bedje ligt. Het lakentje en het dekentje stop je daarna strak en goed onder het matras. Doe dit bij het voeteneinde en bij allebei de zijkanten. Als je het lakentje en dekentje op deze manier opmaakt, voorkom je dat je baby zich gemakkelijk kan draaien, maar creëer je ook een fijn en geborgen gevoel waardoor je kindje zich veilig voelt in het bedje. 
 
En waarom adviseren wij je om een deken te gebruiken en geen dekbed? Voor kinderen jonger dan twee jaar adviseren we je om eventueel een laken te gebruiken met als toevoeging een babydeken. Bij Kidspakhuis shop je nu prachtige, handgemaakte producten van Huisje8. Zo vind je in onze webshop onder andere producten om het bedje van je kleintje mee op te maken. Denk aan hoeslakens en dekens in wieg formaat en ledikant formaat. Alle producten zijn met de hand en met veel liefde en geduld gemaakt. Maar we hebben ook van Little Indians fijne ledikantdekens in de webshop, heerlijk zacht en warm voor je mini. 

Zomer en Winter

Om even terug te komen op het begin van dit blog, hoe maak je het bedje van mini nu op in de zomer en hoe doe je dat in de winter? Daar zit wel degelijk verschil. Al heeft dit zeker ook te maken met de slaapzak of inbakerdoek die je kleintje draagt en wat de temperatuur op het kamertje van je mini is. Op internet zijn verder heel veel fijne schema’s te vinden rondom TOG-waardes en de temperaturen op de kamer van je mini. We willen je adviseren om daar zeker eens een keer in te duiken en je hier nog meer in te verdiepen. Want een slapende baby ’s nachts willen we toch allemaal? Zodra je kindje het té warm krijgt of juist té koud zal het niet meer lekker slapen. Het voelt zich niet comfortabel. Voor je kleintje is het fijn om een deken, gemaakt van een ademende stof te gebruiken. Denk aan natuurstoffen zoals wol en katoen. De producten van huisje8 en Little Indians zijn gemaakt van katoen en dus heerlijk ademend voor je kleintje. Absoluut comfortabel om een hele nacht fijn onder te slapen.

Mocht je na deze blog nog vragen hebben over de producten van huisje8 of Little Indians, of vragen over het opmaken van het bedje van je mini? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee en helpen je graag verder

Wij zijn benieuwd of je het een leerzame blog vond? Laat je het hieronder weten, bedankt alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *