Zonnebrandcrème ; Moet ik mijn baby insmeren?

Moet ik mijn baby insmeren?

Moet ik mijn kindje insmeren met zonnebrand?

Ja, het is verstandig om je pasgeboren baby in te smeren met zonnebrand, maar nog beter dan dat is om je kleintje uit het directe zonlicht te houden. We hebben het dan over baby’s tot een leeftijd van 12 maanden. Laat ze lekker chillen in de schaduw is dus ons advies. Maar belangrijk om te weten is dat je kleintje ook in de schaduw kan verbranden. Want ook daar is er sprake van UVA én UVB-straling. Om het kwetsbare huidje van je kleintje zo goed mogelijk te beschermen tegen deze straling maak je gebruik van een goede zonnebrand met factor 50. Maar ook UV werende kleding en een zonnehoedje of petje kunnen bijdragen aan een optimale bescherming tegen zonlicht. 
Maar wat is nu goede zonnebrand voor je kleintje? Zijn jullie bekend met het verschil tussen chemische en natuurlijke UV filters? We leggen het graag aan je uit:

Twee soorten zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème met chemische filters (chemische zonnebrandcrème) en zonnebrandcrème met minerale filters (natuurlijke zonnebrandcrème). Chemische filters trekken in je huid, er ontstaat dan een huidreactie wat zorgt voor zonbescherming. Maar bij kleine kindjes en volwassenen met een gevoelige huid, kan deze huidreactie uitmonden in een allergische reactie. En laat dat nu zijn wat we niet willen.

Voordeel natuurlijke zonnebrandcrème

Een minerale filter werkt als een soort spiegel op je huid. Deze trekt dus niet ín de huid waardoor er geen allergische reactie kan ontstaan. Je smeert, bent direct beschermt, er is geen inwerktijd en er ontstaat geen huidreactie. Daarom zijn minerale filters vaak onderdeel van crèmes voor het gevoelige huidje van kids. Als je al een beetje bekend was met minerale UV-filters, weet je ook dat de meeste van deze minerale filters wit uit slaan op de huid. Cute hoor zo’n wit babyspookje, maar niet altijd even handig. Naïf heeft, om de witte waas te voorkomen een formule ontwikkelt die bestaat uit natuurlijke oliën zoals kokosolie, olijfolie en zonnebloemolie. Deze oliën zorgen ervoor dat de crème goed smeerbaar is en dus geen witte waas achterlaat. 

Bescherming babyhuidje.

Omdat het kwetsbare huidje van je baby nog niet veel gewend is qua zonlicht en nog geen pigment heeft opgebouwd, is het belangrijk het huidje zo goed mogelijk te beschermen. Aangezien er geen enkele zonnebrand volledige bescherming biedt, is het belangrijk om te kiezen voor een hoge factor. Daarom is bij Kidspakhuis alleen factor 50 van de Naïf zonnebrandcrème verkrijgbaar. Deze zonnebrandcrème beschermt voor ten minste 98%. 
Het is van essentieel belang dat je kindje iedere 2 uur ingesmeerd wordt. Zo is jouw kindje optimaal beschermd tegen de zon. 
 

Hoeveel zonnebrand moet ik gebruiken?

KWF adviseert het volgende: Gebruik 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt. Je doseert het op de volgende manier: 1 theelepel voor het gezicht en de hals, 2 theelepels voor de armen en de schouders, 2 theelepels voor de borst, buik en rug, 2 theelepels voor de benen en voetjes.
 

Nog een tip van ons:

Wil je veilig zonnen? Zoek dan ook regelmatig even de schaduw op. En we adviseren je zeker uit de zon te blijven tussen 12.00 en 15.00 uur. De zon staat dan op zijn hoogst en is daardoor deze uren het felst. 
We hebben op dit een mooie aanbieding lopen van zonnebrandcrème en aftersun van Naïf en daarbij een zonnebril naar keuze van Little Indians. 
Klik hier voor dit mooie aanbod!
We wensen jullie veel fijne, veilige zonovergoten uurtjes toe met jullie mini’s!

Wij zijn benieuwd of je het een leerzame blog vond? Laat je het hieronder weten, bedankt alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *