Zuigbehoefte baby

borstvoeding en flesvoeding

Heeft jouw baby ook een grote zuigbehoefte?

Keuzes in de kraamweek
Hi lieve volgers, hier weer een blogje van mij. Dit keer een blog over de kraamweek en welke keuzes je als kersverse moeder geacht wordt te maken. En die keuzes hè? Ik heb nog nooit zo’n keuzestress gehad. Ik dacht echt dat ik alles goed had voorbereid, dat ik me in alles had ingelezen, maar die donderse hormonen hè?! Na je bevalling blijven ze je nog een hele poos achtervolgen, waardoor keuzes voelen als keuzes over leven en dood en waardoor alle opmerkingen die je van buitenaf krijgt  heftiger binnenkwamen dan waarschijnlijk door iedereen bedoeld (want ja, iedereen vindt dat je tegenwoordig zomaar iets mag zeggen over iemands zwangerschap of newborn baby).

Veerle Lize Sofie

Ik neem jullie graag even terug naar maart 2019. Want 14 maart 2019 werd na een zwangerschap van 40 weken en 4 dagen onze eerste dochter geboren. Veerle Lize Sofie, een lief, klein meisje van maar 47 centimeter. Tijdens de zwangerschap wisten wij niet of er een jongetje of meisje in mijn buik groeide, maar mijn gevoel was de hele zwangerschap zó sterk. Ik wist zeker dat het een meisje was. Als het anders was geweest had ik mijzelf voorgenomen nooit meer op mijn gevoel te vertrouwen. Hoe bijzonder dat er op die dag daadwerkelijk een mooi meisje geboren werd. We genoten van een heerlijke, voorspoedige kraamweek waarin iedereen nog heerlijk langs kon komen en binnen wandelen. Door tante C is dat nu eigenlijk niet meer voor te stellen hè? Hopen dat het snel weer zo kan. Goed, terug naar de kraamweek. Wat is er goed voor ons gezorgd in die eerste week met onze newborn baby. Maar naast dat er goed voor je gezorgd wordt, vond ik die week eigenlijk ook een week waarin je door de kraamhulp wordt klaar gestoomd voor het leven met een baby. Want hé, hoe lief waren al die baby-tjes in je omgeving? Maar hoe fijn dat je ze na een knuffelsessie weer terug kon geven?! Maar nu was dit mini mensje echt van ons. En ik vond dat heerlijk! Toch komt er zo’n eerste week veel op je af, je bent herstellende van een bevalling wat echt een aanslag op je lichaam is. Je hormonen gieren alle kanten op, je mist wat uurtjes slaap per etmaal en toch moet je in staat zijn om keuzes te maken voor jou en je baby.

Borst-of flesvoeding

Een van de dingen die je voor je bevalling vaak al besproken hebt met je verloskundige is het geven van borst- of flesvoeding. Voor ik dit onderwerp aansnijd, eerst een sidenote, ik wil geen discussie oproepen, maar meegeven dat alles wat je met liefde aan je kleintje geeft, goed is. Zowel borstvoeding als flesvoeding. Ik wilde heel graag proberen borstvoeding te geven, maar al snel kwamen ze er in het ziekenhuis achter dat dat voor mij toch wel een lastig verhaal zou gaan worden. Door te vlakke tepels moesten we al werken met een tepelhoedje, onder toeziend oog van een lactatiekundige. Maar ik raakte er zo gestrest van en kleine Veerle al helemaal. Daardoor besloot ik al vrij vlot fulltime te kolven. Dat leek voor mij dé uitkomst. Ik heb het bij Veerle zo’n 6 maanden volgehouden waarna we over gingen op de fles.

Zuigbehoefte baby

Maar doordat ik er voor koos haar niet live te laten drinken merkte ik al snel dat ze een enorme zuigbehoefte had. Wat een zuigreflex had dat kleine hoopje liefde van nog geen 50 centimeter. Dat zorgde ervoor dat ze na een flesje mamamelk niet voldaan was in die zuigbehoefte en we gebruik moesten maken van een speentje. De mamamelk in de fles, een tut voor de zuigbehoefte, deze zaken zorgden ervoor dat we een tevreden baby Veerle hadden en een relaxte mama die genoot van het mamazijn. Deze keuzes hebben we toentertijd weloverwogen gemaakt en waren voor ons perfect. Inmiddels heeft Veerle er een lief zusje bij, die ook gebaat was bij een tuutje voor de zuigbehoefte, zij kan inmiddels niet meer zonder haar geliefde FRIGG speentjes. 
 
Ik ben benieuwd, hebben jullie borst- of flesvoeding gegeven? En maken jullie ook gebruik van speentjes om je mini aan zijn/haar zuigbehoefte te voldoen? Ik vind het leuk als je jouw antwoord in een reactie achterlaat.

Liefs Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.